Directory Image
This website uses cookies to improve user experience. By using our website you consent to all cookies in accordance with our Privacy Policy.

Avantajele de a lucra ca medic in strainatate

Author: Fredrick Durrenmatt
by Fredrick Durrenmatt
Posted: Mar 31, 2016

In contextul actual, foarte multi medici aleg sa practice medicina in strainatate, iar experienta pe care le-o impartasesc colegii lor care au plecat deja in afara le intareste si mai mult credinta ca in strainatate este mult mai bine decat in tara. De altfel, de aceasta parere sunt si cei mai multi absolventi de Medicina. Tocmai pentru acest motiv, in ultimul deceniu, foarte multi dintre ei au cautat joburi ca medic in Anglia, Franta, Germania sau alte tari occidentale, parasind tara, unii mutandu-se chiar cu familiile definitiv in tarile respective.

Cu toate ca multi care profeseaza medicina spun ca nu isi pot parasi pamantul natal, dupa cativa ani de munca in tara si dupa ce ii asculta pe prietenii lor, medici, care sunt deja in afara, incep si acestia sa se gandeasca serios la o potentiala plecare catre Occident. Odata cu aceasta plecare vine si o serie de avantaje. Principalul motiv pentru care oamenii aleg sa lucreze in tarile occidentale este acela bine-cunoscut – salariul. In celelalte tari europene, salariul unui medic primar este chiar si de noua-zece ori mai mare decat ceea ce primesc medicii in spitalele publice din Romania, ceea ce reprezinta o diferenta enorma.

Un alt avantaj al practicarii medicinei in tarile occidentale este acela ca medicii au parte de un mediu de lucru total diferit de cel din spitalele din Romania. Cei care vor sa aiba o cariera in medicina fac acest pas gandindu-se ca sistemul le va oferi toate cele necesare pentru ca viitorii medici sa isi desfasoare activitatea. Cu toate acestea, acest lucru nu se intampla de cele mai multe ori, iar majoritatea celor care intra la Facultatea de Medicina se gandesc inca de la inceput la plecarea in strainatate.

Sunt extrem de cunoscute cazurile in care spitalele din majoritatea oraselor din Romania lasa mult de dorit in ceea ce priveste igiena, dar si echipamentul medical. Acest lucru nu este intalnit in spitalele din strainatate, fie ele publice sau private. Acolo se pune mare accent atat pe igienizarea spitalelor, in special daca in acestea sunt internati pacienti cu boli contagioase, cat si pe aparatura care este de cel mai inalt nivel. Spitalele din Romania au foarte multe lipsuri care ii fac pe medici sa se gandeasca la a pleca in strainatate, iar tocmai acest lucru a condus la criza de medici din sistemul medical romanesc.

Este adevarat ca cei care si-au cautat un job de medic Franta si au plecat apoi sa lucreze acolo spun ca le-a fost foarte greu la inceput, mai ales celor care si-au lasat familiile in tara, iar multi dintre cei care au plecat nici nu au mai iesisera vreodata din tara. Cu toate acestea, dupa cateva luni de acomodare, ei reusesc chiar sa isi ia si familiile cu ei. Pe langa faptul ca ei, ca medici, au parte de un salariu bun, pe masura muncii pe care o depun, si restul familiei are de castigat. Spre exemplu, copiii au ocazia sa invete intr-un sistem occidental bine pus la punct, unul care se axeaza atat pe teorie, cat si pe practica, in comparatie cu cel romanesc, unde teoria primeaza.

Daca te intereseaza un job de medic in Anglia sau cauti unul de medic Franta, atunci acceseaza aceaste linkuri!

About the Author

I try to cover as many topics as i can!

Rate this Article
Leave a Comment
Author Thumbnail
Please or Join to add a comment.
Author: Fredrick Durrenmatt

Fredrick Durrenmatt

United States

Member since: Mar 13, 2015
Published articles: 853

Related Articles