Directory Image
This website uses cookies to improve user experience. By using our website you consent to all cookies in accordance with our Privacy Policy.

Artister som inspirerat modet

Author: Mike Johnarizona
by Mike Johnarizona
Posted: Nov 10, 2019

Det finns hos många en dröm om att vara den som är trendsättaren, den som alla följer när det gäller hur man klär sig och hur man för sig också i övrigt. Detta är för många en fråga om status men för många andra är det mer av en fråga om inkomster, att helt enkelt kunna tjäna pengar på sin känsla för mode.

En grupp av personer som under många hundra år, medvetet eller omedvetet, skapat mode är artister. Detta beror kanske på att artister under stora delar av sina karriärer lever med små medel tillgängliga och som alla vet så är nöden uppfinningens moder. Det kan mycket väl ha varit så att många artister sydde upp sina egna kostymer för att de helt enkelt inte hade råd att ta hjälp av någon annan. Vidare kan det mycket väl ha varit så att artister valt att medvetet ta ut svängarna för att de har varit måna om att sticka ut och på det viset kunna få den uppmärksamhet som är så viktig för en artist. För att få den uppmärksamheten har man kanske varit extra kreativ och därmed kunnat skapa mode som blir spännande även för gemene man.

Kreativa artister skapar mode

Det är också så att många framgångsrika artister växer fram i de subkulturer som finns i alla samhällen. Det är inte alla som bär lite då och då utan för många artister är det istället en uppväxt i armod som är den huvudsakliga källan till inspiration. Detta subkulturella mode ska absolut inte underskattas utan är snarare en fascinerande del av det som blir gemene mans mode bara några år senare. Det går helt enkelt inte att komma ifrån vår huvudtes, som är att det är armod och knapphet som ofta är de bästa drivkrafterna för kreativitet.

Modet skapas inte alltid med avsikt
  • ven modehus som
JJ’s House påverkas av det mode som skapas av artister. Det kanske tar några månader innan de nya plaggen hittar in i kollektionerna men jämfört med hur det var tidigare så går det ganska fort. Det är inte heller så att allt mode skapas med flit. Det finns till exempel ett mode i subkulturer att bära sina jeans så de hänger långt ned, för långt ned skulle många säga, och detta mode har sitt ursprung i att personer som sitter i arresten inte får ha bälte för att skydda dem från eventuella idéer om att begå självmord. Att detta ganska tragiska sätt att se ut blev mode säger en hel del om hur armode skapar influenser.
  • r alla artister modeikoner
Men det är långt ifrån alla artister som är modeikoner. Många artister, de flesta faktiskt, försöker säkert bäst de kan med att sticka ut från mängden och bli trendsättare men det är inte så lätt. Konkurrensen om en plats som modeikon är stenhård och det är många omständigheter som gör om en person blir en modeikon eller inte och de flesta av dessa omständigheter kan man inte påverka.
About the Author

Our aim is to provide best information to all of our visitors. We feel very happy to serve you so visit to my article..

Rate this Article
Leave a Comment
Author Thumbnail
Please or Join to add a comment.
Author: Mike Johnarizona

Mike Johnarizona

India

Member since: Oct 04, 2019
Published articles: 2

Related Articles