Directory Image
This website uses cookies to improve user experience. By using our website you consent to all cookies in accordance with our Privacy Policy.

3 D Afdrukken VS Plastic Molding Process- Welke is beter?

Author: Moulage Injection
by Moulage Injection
Posted: Jan 22, 2021

Bij de productie van complexe kunststof onderdelen wordt vaak gebruik gemaakt van 3D-printing en kunststof spuitgieten. Deze technologieën zijn geavanceerd, concurrerend en zeer erkend in de wereld van de kunststof onderdelenproductie.

Als u een OEM- of kunststofleverancier bent en u zich afvraagt of u moet kiezen voor 3D printen of kunststof spuitgieten, dan bent u bij ons aan het juiste adres. In deze blog vertellen we u een actueel verschil tussen hen.

Wat is het plastic spuitgietproces?

Een kunststof spuitgietproces is nodig om complexe kunststof onderdelen in een groot volume te vervaardigen.

Dit proces produceert plastic onderdelen door gebruik te maken van materiaal zoals thermoplastisch of polycarbonaat. De fabrikant stopt deze materialen in een spuitgietmachine waar ze worden gesmolten en verhit. Nadat ze in de holte zijn geplaatst waar ze zullen stollen, wordt het onderdeel uit de machine geslingerd.

Wat is 3D printen?

Het 3D-printproces wordt gebruikt om plastic onderdelen te produceren uit een driedimensionaal digitaal model. Het is een zeer geavanceerde, goedkope en fantastische techniek om snel kunststof onderdelen te produceren.

Het is een ongelooflijke techniek om een on-off prototype te ontwikkelen. Als uw budget en productie laag zijn, dan is 3d printen de beste optie voor u.

Deze technologie is echter nog in ontwikkeling en vereist geavanceerde functies. Maar u kunt deze technologie gebruiken om te produceren voor kleine oplages.

Een snelle vergelijking tussen 3D printen en kunststof spuitgieten

Efficiëntie: Als u een eenvoudig ontwerp nodig heeft op basis van 1-10 kunststof onderdelen, dan is 3d drukgereedschap een ideale optie voor u. Als uw productiesnelheid hoog is, zoals tienduizend onderdelen, dan kan het spuitgieten dit doen.

Vandaar, is de efficiency van het produceren van plastic delen van injectievorm vrij hoger dan 3d druk.

Handig: 3D printen is erg handig. U kunt de onderdelen gemakkelijk vanaf nul ontwerpen met dit gereedschap. Maar de productie van grote aantallen prototypes zou gemakkelijk mogelijk zijn door middel van spuitgieten.

Gereedschapsontwerp:

Tooling design is een van de meest gecompliceerde en tijdrovende onderdelen van kunststof spuitgieten. Hier heeft het 3D printen de gelegenheid aangegrepen om tijdens het maken van prototypes een tool te maken die de ontwikkelingstijd bespaart.

Kosten: Vergeleken met spuitgieten zijn de kosten van 3D-printen per product laag. Bij de ontwikkeling van een product moet u het prototype-onderdeel zelf ontwerpen; dat is het snelle en laatste proces van 3d printen. Zodra u een prototype ontwerpt, kunt u moeiteloos identieke producten maken. Maar bij kunststof spuitgieten in België is het de eerste stap. Vervolgens moet u een spuitgietgereedschap ontwerpen, wat een duur proces is. Daarna moet u een eigenlijke spuitgietcyclus bestellen.

3D printen is het best geschikt voor...

  • Lage productie-eenheden. - Eenvoudig prototype ontwerp. - Ontwerpen met frequente wijzigingen. - Om 10 prototypes te maken, kan het minstens 1 week duren.

Spuitgieten is het best geschikt voor... - Hoog volume productie-eenheden. - Deze techniek duurt meestal 5-6 weken om 1000 plus kunststof onderdelen te produceren. - Onderdelen van elk ontwerp en complexiteit.

Laatste opmerking:

Zeker, kunststof spuitgieten België is voor de leveranciers die kunststof onderdelen nodig hebben in het grote volume. Als u denkt dat deze aanpak bij u past, neem dan nu contact met ons op. Vervaardiging van spuitgietmatrijzenprecisiespuitgieten Europa

About the Author

State-of-the-art 3D-printers om al uw injectie-onderdelen te ontwerpen.

Rate this Article
Leave a Comment
Author Thumbnail
I Agree:
Comment 
Pictures
Author: Moulage Injection

Moulage Injection

Member since: Jul 02, 2020
Published articles: 136

Related Articles