Directory Image
This website uses cookies to improve user experience. By using our website you consent to all cookies in accordance with our Privacy Policy.

Intense Pulsed Light' Ipl Behandeling In Groningen

Author: Linda Jansen
by Linda Jansen
Posted: May 08, 2022

Ontharen, het is zo oud als de weg naar Rome. Scheren en harsen, de 2 meest gebruikte methodes, zorgen voor een snel resultaat, maar veroorzaken vaak huidirritatie en de gladde huid is van korte duur. Vaak zijn er na het scheren al binnen enkele dagen vervelende stoppeltjes terug gegroeid, waardoor het scheren weer opnieuw gedaan moet worden met nog meer kans op huidirritatie.

Toen was daar ineens sugaring, een techniek om te ontharen met een suikerpasta.

De techniek kent vele voordelen, zoals het desinfecteren van de huid, minder pijn tijdens de behandeling en geen irritatie voor mensen met een gevoelige huid. Het haar blijft langer weg dan wanneer de huid geschoren wordt, toch is het resultaat tijdelijk en zal de behandeling regelmatig herhaald moeten worden. Gelukkig was daar de oplossing: de IPL behandeling.

IPL staat voor "Intense Pulsed Light" en is bewezen effectief bij verschillende procedures, waaronder ontharing met geconcentreerde energie. Een IPL behandeling kan ook zeer effectief zijn voor behandelingen met huidpigment en couperose. Toch wordt IPL voornamelijk ingezet voor het ontharen van diverse lichaamsgebieden.

Hoe wordt een ipl behandeling uitgevoerd?

De ipl behandeling begint met het scheren van het te behandelen gebied, waarna een koele contactgel op de huid wordt aangebracht. Een speciaal opgeleide therapeut maakt gebruik van lichtpulsen op de huid. Een lichtstroom wordt omgezet in warmte en via het pigment naar het haar geleid. De hitte vernietigt het haar, en de haarzakjes groeien niet terug op die plek, terwijl de omliggende huid en weefsels niet worden beschadigd. Dit proces is volledig pijnloos, je voelt de pulsen nauwelijks en zelfs nadat de behandeling is voltooid, is er geen irritatie van de huid die je roodheid en reacties geeft.

Wanneer met ipl ontharen beginnen?

De haarzakjes hebben een groeicyclus; deze stadia zijn de anagene, de catagene en de telogene stadia. De meest kritieke fase voor het permanent verwijderen van haar is de eerste fase, ook wel de anagene fase genoemd, waar we deze haarzakjes alleen permanent kunnen vernietigen. Het haar in het anagene stadium (eerste stadium) wordt vernietigd, komt los, valt zelfstandig uit en groeit niet terug.

Hoeveel sessies zijn er nodig en is het haar definitief verwijderd?

Het totale aantal behandelingen kan van persoon tot persoon verschillen, omdat de hormoonbalans kan veranderen en voor mannen en vrouwen kan verschillen. Het kan ook veranderen op basis van genetische aanleg. Er zijn gemiddeld negen IPL sessies nodig, met tussenpozen variƫrend van 4 tot 8 weken. Na elke behandeling zie je na ongeveer 2 tot 3 weken al resultaat. Haar blijft meestal jarenlang slapend, meestal tot vijf of tien jaar. Als er haarzakjes zijn die terugkomen, kunnen deze met slechts een paar sessie worden behandeld en zullen niet meer terugkeren.

Ben je enthousiast geworden over IPL en wil je meer weten over de behandelingen? Neem contact op met een professionele salon en laat je informeren over de mogelijkheden en de kosten. Wie weet loop jij deze zomer al rond met een zachte en gladde huid!

https://www.ankiewillems.nl/apparatuur/ipl-gem/

About the Author

Mijn naam is Linda. Met meer dan 15 jaar werkervaring als huidcoach en schoonheidsspecialist ben ik erg geĆÆnteresseerd in alles wat te maken heeft huidverzorging, leefstijlverandering en voeding. Over deze passie schrijf ik geregeld artikelen om mens

Rate this Article
Author: Linda Jansen

Linda Jansen

Member since: Dec 28, 2021
Published articles: 9

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'het haar') >= 2 )AND (i.`status`=2) ' at line 6