Directory Image
This website uses cookies to improve user experience. By using our website you consent to all cookies in accordance with our Privacy Policy.

Say Yes to the Dress Event

Author: Rosa Caballero
by Rosa Caballero
Posted: Sep 14, 2015

Say Yes to the Dress Event

Het organiseren van een bruiloft is voor de meeste bruidsparen een jaar lang voorpret op een bijzondere en mooie dag. Sommige mensen halen zo veel plezier en voldoening uit het organiseren van zo’n dag dat ze besluiten om er hun baan van te maken.

Inge Bergakker is ook zo iemand, een vrouw die zo gepassioneerd is van events dat zij elke dag alles op alles zet om op elke ‘i’ wel twee spreekwoordelijke puntjes te zetten.

Inge is de drijvende kracht achter het Say Yes to the Dress Event dat volgende week zaterdag 19 en zondag 20 september in Amsterdam voor het eerst zal plaatsvinden.

Randy Fenoli, Mr. "Say Yes to the Dress" is begonnen met zijn Europese tour en is inmiddels druk aan het twitteren over dit bijzondere event.

Het team van Trouwshop is twee dagen aanwezig op dit unieke event om de Trouwshopkaart te promoten. Meer informatie over het event en de link naar de website kun je vinden in onze agenda. We spreken Inge over haar passie voor trouwen en natuurlijk over dit event.

Hoe ben je op het idee voor het event gekomen?

Photo:yellow bridesmaid dresses

"Met mijn bedrijf Mountainfield Luxurious Events zijn we bezig met de organisatie van een Gay Wedding & Lifestyle Event. Dit gaat plaatsvinden in het Mariënhof in Amersfoort in november. Voor dit event waren wij op zoek naar een spreker uit de trouwbranche en Randy kwam toen ter sprake. Hij was bijzonder geïnteresseerd, maar kon vanwege zijn drukke agenda niet bij het event aanwezig zijn. Zijn PA vroeg of wij bereid waren hen te helpen bij een Europese tour in 2016, maar twee dagen later werd de vraag gesteld of wij de tour dit jaar in Nederland konden organiseren.

Het was inmiddels eind april en september is dan wel heel dichtbij, zeker met een zomervakantie er tussen… ik twijfelde echter geen seconde en nam de uitdaging aan.

De eerste insteek was om een aantal gerenommeerde bruidshuizen te bezoeken, een wedding event te organiseren en een seminar te houden voor de trouwbranche. Maar met een 2 daags event bereiken we niet alleen veel bruiden, maar ook fans van Randy."

Wat maakt het SYTTD Event zo uniek in Nederland?

"Het programma is natuurlijk al razend populair bij TLC. Wij hebben daarom de licentie bij Discovery gekocht om deze naam te mogen voeren binnen de Benelux. Iedereen legt bij het horen van de naam "Say Yes to the Dress" vrijwel meteen de link met Randy Fenoli en zijn warme, oprechte, omgang met bruiden. En waar in Nederland kun je op één plek advies krijgen van een Amerikaanse wedding celebrity, één van zijn presentaties bijwonen én ook nog kans maken op een meet and greet?

Dat kan alleen maar bij het SYTTDEvent, in het World Fashion Centre in Amsterdam!"

Op welk moment wist je: "dit wordt echt iets heel bijzonders"

"Toen wij met het idee voor het event en een hele korte tijd om dit te organiseren een aantal sponsoren in de trouwbranche benaderden en zij meteen de toegevoegde waarde zagen voor de branche. Er worden in Nederland verschillende kleine en grote trouwbeurzen en events georganiseerd en we hebben een aantal geweldige organisatoren in de markt, niets ten nadele van hen, maar de markt is klaar voor een boost. En door Randy bij ons event te betrekken, zullen wij zeker een stempel zetten."

Wat kan de Nederlandse trouwbranche leren van Amerikaanse trouwspecialisten als Randy Fenoli?

"Randy Fenoli weet feilloos welk model, welke kleuren en welke stof de bruid doet stralen. Hij kan de meest kritische en besluiteloze bruiden de juiste keuze laten maken. Maar bovenal weet hij ook als geen ander hoe om te gaan met veeleisende en overheersende familieleden. Met zijn expertise, enthousiasme en vooral humor krijgt hij iedereen op één lijn.

Ik denk dat in een maatschappij waar alles om het uiterlijk gaat, hij er voor zorgt dat elke bruid, niet alleen met haar droomjurk, maar ook met extra zelfvertrouwen de deur uitloopt. Want elke vrouw is mooi, ongeacht haar vorm, gewicht of leeftijd!"

Wat is dé reden waarom bruidsparen op 19 of 20 september naar het event moeten komen?

"Voor het Say Yes to the Dress event hebben we geweldige bedrijven geselecteerd voor dit event. Het aantal is ook niet te groot, zodat iedereen de tijd heeft om even op alle stands te kijken en kennis te maken. Twee keer per dag zijn er exclusieve catwalk shows te zien zijn met high fashion models vanuit ons modellenbureau. De show in de ochtend vertoont ook andere trouwjurken dan die van de middag.

Verder zal Randy presentaties geven, tips and tricks delen, maar ook zijn er in de ochtend en middag mogelijkheden om een meet and greet met hem te hebben.

Randy zal ook gedurende de dag vaak op de beursvloer aanwezig zijn om o.a. prijzen uit te reiken."

Welke tip wil je aan bruidsparen meegeven die hun bruiloft nu gaan organiseren?

"Mis vooral zo’n uniek event in Nederland niet!" De glimlach van Inge wordt tijdens ons gesprek alsmaar groter.

"We hebben zoveel geweldige leveranciers binnen gehaald die de bruidsparen graag willen ondersteunen met de organisatie van hun bruiloft en op de dag zelf. Er is voldoende diversiteit om inspiratie op te doen. Zijn de bruidsparen moe van de hele dag rondlopen? Dan kunnen zij in de Middenhal, op het horecaplein, genieten van heerlijke hapjes, drankjes en live muziek in de diverse lounge hoekjes. Er is echt voor ieder wat wils!"

De early bird tickets voor beide dagen waren binnen de kortste keren uitverkocht, maar er zijn gelukkig nog kaarten beschikbaar voor het reguliere tarief! Op de website van het event,sayyestothedressevent kun je de kaarten nog bestellen, of je kunt aan de deur van het event de kaartjes kopen. Let op: aan de deur kun je alleen pinnen!

Bij het team van Trouwshop kun je tijdens het event de Trouwshopkaart aanvragen, dé voordeelkaart voor korting en cadeautjes bij het plannen van je bruiloft! Elk uur verloten wij ook nog eens een Trouwshop waardebon t..v. € 25,- die je kunt besteden bij één van de honderden bedrijven die een presentatie hebben op trouwshop

Read More:girls bridesmaid dresses
About the Author

Life consists not in holding good cards, but in playing well those you hold. keep your friends close,but your enemies closer.

Rate this Article
Leave a Comment
Author Thumbnail
I Agree:
Comment 
Pictures
Author: Rosa Caballero

Rosa Caballero

Member since: Mar 02, 2014
Published articles: 253

Related Articles