Directory Image
This website uses cookies to improve user experience. By using our website you consent to all cookies in accordance with our Privacy Policy.

Hoe ontwerp je een wellness-concept

Author: Simonds Lee
by Simonds Lee
Posted: May 12, 2016

Elk gebouw, elk huis of elke ruimte heeft wel een hoek waar bewoners of bezoekers zich zouden kunnen ontspannen, om te verjongen of te genieten, en dat is waar het hele idee van een wellness-concept op neer komt. Nog niet zo lang geleden beschikten alleen de top hotels en resorts over een spa- en wellness-centrum. Maar met de tijd werden Wellness-concepten toegankelijker voor iedereen zowel qua ideeën als budgetten, en is het bereikbaarder geworden. Als u op zoek bent naar iets van wellnessbouw voor bij uw huis, of in uw hotel, dan zijn er een paar dingen die moeten worden overwogen. In dit artikel, zullen we bespreken op welke details u moet letten, als het gaat om de juiste keuzes te maken voor het vinden van een passende wellness bouwer en ontwerper.

1. Begin met de begroting

Wellness en spa concepten variëren zeer, en afhankelijk van wat u wilt bereiken zult u een passend budget moeten opstellen. Een eenvoudige zwembad installatie kost niet te veel, maar als je een op maat gemaakte wilt, kan dit de kosten flink doen stijgen. De prijsverschillen kunnen fors zijn, vooral door de keuze van de binnenafwerking. Het kan lastig zijn om een budget op te stellen zonder een bedrijf inschakelt die u met enkele ideeën op pad kunnen helpen. U kunt ook overwegen om een financiering aan te vragen, afhankelijk van wat je van plan bent, maar houd de lange termijn effecten en gebruikskosten in het achterhoofd, zoals het onderhoud en de operationele kosten.

2. Ken uw ruimte en uw behoeften

Concept ontwerpers kunnen fantastische ontwerpen bedenken voor allerlei soorten ruimten, dus je moet de ruimte die u in gedachten heeft eerst goed in kaart brengen, en eventueel eerst op tekening zetten, of laten zetten, als u hier nog niet over beschikt. Er zijn veel mensen die er voor kiezen om het grootste deel van hun buitenruimte of specifiek het gebied direct rond een bestaand zwembad kiezen voor een Wellness invulling. Maar wat een geweldig idee zou het zijn om ruimte binnenshuis te creëren. Dat biedt zoveel meer gebruiksgemak! Als je weinig ruimte hebt, praat eens met een ontwerpteam. Die kunnen aangeven wat er mogelijk is in kleinere ruimtes. Soms kan je zelfs kiezen voor kant en klare units. Gebaseerd op wat de klant wil, kan het Wellnessbedrijf iets specifieks voor u ontwerpen.

3. Het kiezen van een bedrijf

Dit is waar je moet extra voorzichtig mee moet omgaan. Spa- en wellness-concepten gaan allemaal over het ontwerpen, de bouw, maar ook de functionaliteit en stijl. Je zou geen van deze aspecten kunnen overslaan. Als u het vermoeden heeft dat men alleen met kant en klare opties gewerkt heeft, bel dan eerst een paar bedrijven op, om de aard van hun ontwerpen te controleren. Het kan geen kwaad om hun naar een portfolio te vragen. Omdat het alleen maar zou helpen bij het vinden van de juiste dingen over hun werk. Sommige bedrijven geven wel referenties, dus als je een paar kunt krijgen, kunt u bij deze informeren over hun stijl en manier van werken. Ook is het essentieel om het prijsniveau vast te stellen. Vraag om een offerte met de alle bijkomende kosten, zodat u uw budget dienovereenkomstig in kan plannen.

Tot slot, als je een concept in gedachten hebben of iets wat je wilt, al gevonden hebt, moet u de mogelijkheden van het uitvoeren van dit plan voor uw specifieke beschikbare ruimte op tijd bespreken. Wellness aanleg hoeft niet te duur te zijn, maar de manier van werken en een goed plan van aanpak is essentieel. Het juiste ontwerp en een kwalitatief goede aanleg zullen u toch minstens 10 jaar plezier en vele ontspannende sessies moeten schenken. Praat daarom met een deskundig team.

CONTACT:-

House of Wellness B.V.

Oerdijk 128,

7433 PB Schalkhaar

(+31) (0)570 551 999

info@houseofwellness.nl

http://www.houseofwellness.nl

About the Author

I am a professional website design and Seo firm dedicated to professional service, quality web design and trustworthy results.

Rate this Article
Leave a Comment
Author Thumbnail
I Agree:
Comment 
Pictures
Author: Simonds Lee

Simonds Lee

Member since: Aug 12, 2014
Published articles: 23

Related Articles