- Views: 4
- Report Article
- Articles
- Computers
- Information Technology
API-570 Free Demo Material

Posted: Nov 20, 2017
Question: 1
In severe refinery services which type of pipe is normally used?
A. Cast
B. Machined
C. Seamless
D. Welded
Answer: C
Question: 2
Pressure applied inside a pipe creates stresses in the pipe wall. These stresses are highest on which weld orientation?
A. Circumferential weld
B. Longitudinal weld
C. 30 degree mitered weld
D. All are about the same
Answer: B
Question: 3
Which of the following is not an acceptable method for establishing the piping corrosion rate in a new service?
A. Owner's experience
B. Inspect the piping system within 3 months of operation
C. Corrosion data from trade journal
D. Corrosion data from phone discussion with a consultant corrosion engineer.
Answer: D
Question: 4
Per B31.3, how much RT is conducted on circumferential welds of a pipe in Normal Service?
A. 0%
B. 5%
C. 10%
D. 100%
E. Depends on flange class
Answer: B
Question: 5
For welded pipe, the normal thickness undertolerance is:
A. -0.00 inch.
B. -0.01 inch.
C. -0.0125 inch.
D. -12.5% of the specified wall thickness.
Answer: B
Question: 6
When qualifying a weld procedure the essential variables must:
A. be recorded on only the PQR.
B. be recorded on only the WPS.
C. be recorded on both the WPS and PQR.
D. be recorded on both the WPS and WPQ
Answer: C
Question: 7
A pipe has a thickness designation of "40S". What does the "S" mean?
A. Schedule
B. Seamless
C. Stainless steel
D. Steel
Answer: C
Question: 8
A hydrotest is being conducted on an underground line as a substitute for the external inspection.
The test pressure is 200 psig. At the end of the test, the pressure must be at least:
A. 100 psig.
B. 175 psig.
C. 190 psig.
D. 195 psig.
E. 200 psig.
Answer: C
Question: 9
Determine the maximum allowed pressure for a Class 300 flange that has a design temperature of 950 °F. The flange material is ASTM A217 gr.C12.
A. 50 psig
B. 375 psig
C. 750 psig
D. Not allowed - temperature is too high for this material
Answer: B
Question: 10
An 8 NPS pipe is being replaced with A106 gr. B material. The pipe retirement thickness is 0.218" and the corrosion allowance is 0.125". What'is the minimum thickness of pipe that could be ordered after adjusting for mill-tolerance?
A. 0.218"
B. 0.249"
C. 0.343"
D. 0.353"
E. 0.392"
Answer: E
Question: 11
A welder is being qualified by RT on a 0.600" plate using the SMAW process. What is the maximum allowed elongated slag inclusion for this qualifying test?
A. 0.125"
B. 0.200"
C. 0.600"
D. 1.200"
Answer: B
Question: 12
During the evaluation of a radiograph, the density at the 101 is 3.0. What is the minimum density allowed on this radiograph in the weld?
A. 2.00
B. 2.10
C. 2.55
D. 3.00
Answer: C
Test Information:
Total Questions: 190
Test Number: Api-570
Vendor Name: API
Cert Name: Piping Inspector Certification
Test Name: Piping inspectors Exam
Official Site: https://www.certswarrior.com/
For More Details: https://www.certswarrior.com/exam/api-570/About the Author
You will find many different options elsewhere that allow you to better handle your services such as: certificate preparation, training, money back pass guarantees,
equilibrado de rotores Dispositivos de ajuste: fundamental para el desempeño fluido y efectivo de las equipos. En el entorno de la avances actual, donde la eficiencia y la estabilidad del dispositivo son de gran importancia, los equipos de equilibrado tienen un función esencial. Estos aparatos específicos están diseñados para ajustar y fijar elementos rotativas, ya sea en dispositivos de fábrica, vehículos de movilidad o incluso en aparatos de uso diario. Para los expertos en soporte de sistemas y los técnicos, manejar con dispositivos de balanceo es esencial para promover el funcionamiento suave y seguro de cualquier aparato giratorio. Gracias a estas herramientas modernas sofisticadas, es posible disminuir considerablemente las sacudidas, el ruido y la esfuerzo sobre los rodamientos, extendiendo la vida útil de piezas importantes. Asimismo significativo es el rol que tienen los equipos de balanceo en la soporte al cliente. El apoyo especializado y el conservación constante aplicando estos sistemas habilitan ofrecer servicios de excelente nivel, incrementando la contento de los consumidores. Para los dueños de emprendimientos, la inversión en unidades de balanceo y dispositivos puede ser fundamental para mejorar la productividad y desempeño de sus equipos. Esto es especialmente relevante para los dueños de negocios que gestionan modestas y medianas organizaciones, donde cada elemento importa. Además, los dispositivos de calibración tienen una gran utilización en el ámbito de la prevención y el gestión de excelencia. Habilitan encontrar potenciales defectos, reduciendo arreglos costosas y daños a los dispositivos. También, los datos generados de estos equipos pueden aplicarse para perfeccionar métodos y incrementar la visibilidad en sistemas de búsqueda. Las zonas de aplicació