Directory Image
This website uses cookies to improve user experience. By using our website you consent to all cookies in accordance with our Privacy Policy.

Zorgen zonnepanelen voor een hogere waarde van uw huis?

Author: Zon Voornop
by Zon Voornop
Posted: Apr 03, 2016

Zonnepanelen zijn een prachtige toevoegingen voor uw huis. Maar geeft het uw huis ook meer waarde? Die vraag houdt veel mensen bezig.

Het antwoord op die vraag is niet heel simpel, omdat dit van twee factoren afhangt. Aan de ene kant hangt het af van hoe de bank om gaat met de waarde van zonne-energie genererende activa (zonnepanelen). De tweede factor is simpeler; dat is namelijk hoe de consument (of de toekomstige koper van uw huis) tegen zonnepanelen aankijken. Of iemand bereid is hier meer voor te betalen verschilt natuurlijk per persoon, maar het is wel altijd een mooie extra.

De eerste factor, de waardebepaling door de bank, wordt bepaalt aan de hand van een inkomen kapitalisatie aanpak, waarin de huidige waarde van de verwachte toekomstige productie van energie, samen met de geschatte onderhoudskosten die naar verwachting zullen optreden worden afgewogen. Eigenlijk zien zij zonnepanelen dus als een inkomstwinner voor de woning. Wanneer de energieprijzen stijgen zullen zonnepanelen amersfoort dus meer waarde opbrengen en zal hierdoor de waarde van het huis ook stijgen.

De waarde die de potentiele koper aan een zonnepanelen-installatie geeft is minder objectief. Dit heeft veel te maken met marktwaarde van de zonnepanelen. Wanneer uw zonnepanelen door een professioneel bedrijf zijn aangelegd en er nog garantie op zit, zoals bijvoorbeeld bij www.zonvoornop.nl het geval is, zullen deze meer waarde hebben dan wanneer u de panelen zelf heeft gelegd.

Daarnaast leveren zonnepanelen natuurlijk de stroom van de koper op, waardoor de koper minder vaste lasten al gaan hebben wanneer hij of zij voor uw huis kiest. Hierdoor kan een hogere hypotheek, die meer maandlasten met zich meebrengt, worden goedgepraat en kan uw huis dus voor meer geld worden verkocht. Hierbij is het natuurlijk wel van belang dat u inzicht heeft in de opbrengst van de zonnepanelen, een soort bewijslast. Dit kan bijvoorbeeld een app zijn, zoals gratis geeft.

Al met al zal uw huis dus zeker niet in waarde dalen door het toevoegen van zonnepanelen amersfoort. Hoeveel de waarde zal stijgen hangt van verschillende factoren af, maar het blijft altijd een sterk verkooppunt.

Maar zonnepanelen zijn voor u zelf, wanneer u uw huis niet verkoopt, ook al een slimme optie. De terugverdientijd die leveranciers als berekent komt in de meeste gevallen op 7 jaar uit, terwijl zij 25 jaar garantie op zonnepanelen geven. Daardoor heeft u zo’n 18 jaar een hele hoop gratis stroom, waarschijnlijk zelfs genoeg voor uw gehele huishouden. Hoeveel dit precies is hangt af van uw dak en uw stroomverbruik, maar www.zonvoornop.nl maakt graag een gratis en vrijblijvende berekening voor u.

About the Author

Zonvoornop is ontstaan vanuit de gedachte dat zonne-energie betaalbaar moet worden voor iedereen.We zijn een jong gezin in Amersfoort-Vathorst en wilden graag onafhankelijk zijn van grote energie maatschappijen.

Rate this Article
Leave a Comment
Author Thumbnail
I Agree:
Comment 
Pictures
Author: Zon Voornop

Zon Voornop

Member since: Sep 03, 2015
Published articles: 9

Related Articles