Directory Image
This website uses cookies to improve user experience. By using our website you consent to all cookies in accordance with our Privacy Policy.

Een slim handboek voor huiseigenaren voor het installeren van een cottage sauna

Author: Hampry Gomes
by Hampry Gomes
Posted: May 12, 2016

Ongeacht het seizoen, het toevoegen van een sauna aan uw huis lijkt de perfecte investering. Sauna's zijn er al meer dan tweeduizend jaar, en haar voordelen zijn alaom bekend. Sauna's helpen bij het reinigen van het lichaam en het wegwerken van de toxinen, (afvalstoffen) terwijl op hetzelfde moment het een betere verzorging van de huid bevordert en hulp biedt aan pijnlijke spieren. Echter, als het gaat om het installeren van een sauna huisje thuis, loop je tegen een aantal dingen aan die je in de gaten moet houden. En er zullen belangrijke keuzes gemaakt moeten worden. Laten we eens een kijkje nemen naar deze aspecten.

Begrijp de keuzes:

First things first, u moet beslissen of en hoeveel u wilt investeren voor zowel een binnen- als een buitensauna. Sommige huizen hebben gewoonweg niet voldoende ruimte voor een indoor sauna, dus de eerste beslissing heeft veel te maken met de beschikbare ruimte en de functionaliteit en stijl die u van een sauna verwacht. Terwijl buitensauna's rond het zwembad of in de tuin een geweldige plek kunnen zijn om te ontspannen, moet u wel rekening houden met de extra kosten voor de benodigde isolatie. Er zou, indien u niet voor een hoiutgestookte saunakachel gaat, eventueel ook electriciteit naar de plek moeten worden aangelegd.

Ken de kosten:

Dit hangt meer af van de aard van de sauna die kunt kiezen en in welke uitvoering. Er zijn veel bedrijven die kant en klare sauna's kunnen komen installeren tegen heel betaalbare prijzen. Echter, veel huiseigenaren willen meer dan alleen een hete cabine, en dat is waar de behoefte aan aangepaste ontwerpen om de hoek komt kijken. U kunt kiezen voor zoutsauna's, infraroodcabines, Finse sauna's, Kelosauna’s en nog meer types, op basis van wat je nodig hebt. Als je door de bomen het bos niet meer ziet, kijk maar eens naar de vele mogelijkheden op internet, en afhankelijk van waar u voor kiest, kunt u de mogelijkheden te bespreken met een saunaspecialist.

De materialen kunnen ook een enorme impact hebben op de uiteindelijke prijs. Red Cedar is veruit de meest conventionele en effectieve keuze, maar je kunt kiezen voor fichte (spar) of andere materialen te proberen te combineren met hout. Voor de vloer, kunnen de kosten oplopen als u voor beton of tegels kiest, maar het is wel een stuk hygienischer en makkelijker schoon te houden. Zorg in dat geval dan ook voor een afvoerputje.

Het vinden van een leverancier:

Er zijn veel bedrijven die sauna cabines kunnen bieden voor de prima prijzen, maar voor aangepaste ontwerpen en special design, moet je extra voorzichtig zijn. Zorg ervoor dat het bedrijf een goed aanbod heeft van ideeën, creatief is, klantgericht en op hetzelfde moment de ervaring heeft om de juiste materialen te combineren met hedendaagse techniek. Daarbij zullen ze in staat moeten zijn om vooraf een volledige begroting voor u uit te werken, zodat u tijdens de bouw of na afloop niet voor verrassingen komt te staan.Zij zullen u kunnen helpen met het opstellen van uw begroting, maar hou desondanks altijd rekening met een budgetoverschrijding van ten minste 10-15% van de totale raming, zodat je kunt omgaan met eventuele extra kosten. Begin nu!

Contacteer ons:-

Vital Sauna

Oerdijk 128,

7433 PB Schalkhaar

Netherlands

+31 6 22422547

petra@vitalsauna.eu

http://www.vitalsauna.nl/

About the Author

Search Engine Optimization “SEO ” is a much used term however without a realistic job description that clearly sets out your expectations in this fast changing enviromnent you may run the risk of hiring someone with an “out of date” skill set and app

Rate this Article
Leave a Comment
Author Thumbnail
I Agree:
Comment 
Pictures
Author: Hampry Gomes

Hampry Gomes

Member since: Aug 20, 2014
Published articles: 146

Related Articles