Directory Image
This website uses cookies to improve user experience. By using our website you consent to all cookies in accordance with our Privacy Policy.

Tips voor het hebben van uw eigen sauna thuis

Author: Hampry Gomes
by Hampry Gomes
Posted: May 26, 2016

Als je een keer naar de sauna geweest, weet je al hoe prettig die ervaring was. Voor alle anderen, zijn sauna's zijn in principe warme zweethutten, waarin men het lichaam en de spieren ontspant. Er zijn vele voordelen van een sauna gang bekend, en traditioneel is een sauna bad opgenomen in diverse schoonheidsbehandelingen. In het verleden, gingen de mensen vaak naar verschillende saunacentra voor een snelle verjongingskuur, maar met de steeds groeiende beschikbaarheid van verschillende soorten sauna’s, zullen veel huiseigenaren nu de voorkeur geven aan hun eigen sauna in huis. Het installeren van een sauna thuis is in Nederland misschien een redelijk nieuw concept, maar in veel landen, waaronder Zweden, Denemarken en Noorwegen, hebben de mensen al jaren sauna’s thuis.

Hier zijn enkele dingen die je zou kunnen helpen voor het installeren van het juiste ontwerp.

  1. First things first, verwar sauna’s niet met stoombaden. In tegenstelling tot de stoombaden, waar je een vochtige hitte ervaart, biedt de sauna een droge hitte. Sommige mensen houden van beiden sensaties en dus installeren ze vaak een sauna en een stoomcabine naast elkaar.
  2. Voordat u begint met het installeren van uw eigen sauna, zult u eerst een keuze moeten maken tussen maatwerk of kant en klare opties. Er zijn voorraad IR cabines, veelal Chinese, die je overal op internet kan bestellen, en voor je worden geïnstalleerd als je wilt, zolang je de ruimte hebt, terwijl de aangepaste ontwerpen zijn gemaakt door professionele bedrijven, die alles afstemmen op de behoeften van de klant. Zij houden daarbij andere aspecten in het achterhoofd. Als je strak op budget zit, kan een standaard sauna of een bouwpakket een goede keuze te zijn.
  3. Een andere overweging is de vraag of u een sauna in huis of buitenshuis wilt. Sommige huiseigenaren geven de voorkeur aan een sauna in de tuin, soms als gevolg van de beperkte beschikbare ruimte binnen, maar buitensauna's zijn doorgaans duurder dan indoor sauna's. Want er moet o.a. wat meer aan isolatie worden gedaan en een fundering worden aangelegd. Aangepaste sauna's kunnen online worden besteld, en er zijn een aantal fantastische ontwerpen die in een beperkte ruimte kunnen worden geplaatst.
  4. Voor zowel de op maat gemaakte als kant-en-klare sauna's, moet u een professioneel bedrijf inhuren, en dat is de belangrijkste keuze. Houd in gedachten dat de functionaliteit van de sauna grotendeels afhankelijk is van het ontwerp, de installatie en de bedachte constructie. Dat is de reden waarom je een leverancier nodig hebt aan wie je dit kan toevertrouwen. Zorg ervoor dat u het bedrijf vooraf kan controleren op hun werk, en als ze beweren maatwerk te leveren om hun portfolie te vragen. Kortom vraag om hun referenties en portfolio.
  5. Eén van de allerbelangrijkste overwegingen is uw begroting, die grotendeels bepalend is voor wat je kunt veroorloven. Probeer de betrokken onderneming te betrekken om uw uiteindelijke keuzes beter te kunnen vaststellen. Op het gebied van materiaalkeuzes, is red ceder een van de mooiste houtsoorten voor sauna's, en als je graag mikt op een betere duurzaamheid, kunt u ervoor kiezen om de vloer van beton te creëren. Bespreek de verschillende opties met de installatie service, zodat je een idee krijgt van wat meer geschikt is voor u en uw budget.

Met deze overwegingen in uw achterhoofd, bent u klaar om te beginnen met uw zoektocht naar een sauna installatie service en de juiste sauna!

Contacteer ons:-

Vital Sauna

Oerdijk 128,

7433 PB Schalkhaar

Netherlands

+31 6 22422547

petra@vitalsauna.eu

http://www.vitalsauna.nl/
About the Author

Search Engine Optimization “SEO ” is a much used term however without a realistic job description that clearly sets out your expectations in this fast changing enviromnent you may run the risk of hiring someone with an “out of date” skill set and app

Rate this Article
Leave a Comment
Author Thumbnail
I Agree:
Comment 
Pictures
Author: Hampry Gomes

Hampry Gomes

Member since: Aug 20, 2014
Published articles: 137

Related Articles